A menny, asszony

 2010.05.05. 11:46

Egy hónappal ezelőtt morális borgőzfelhőbe burkolva fulladoztam az áprilisi hűs tavasz első napjaiban. Ideális pillanat az elpárolgásra. Kellemes rozésavanyú lével lemártott bőröm végül nem kapott levegőt, és az egyszerű felszíni szövettakarón át lélegző kétéltű cimboráimmal együtt szenderegtem hát szép álomba [mondanám, hogy anyám könnyű álmot ígért, de már nem tehetem]…

Sosem panaszkodom, de utálok egy olyan hely előtt várakozni – künn, aszfalton – ahová egyre több nő igyekszik befelé. Egyszerűen viszket a halántékom. Inkább egyedül barangolok a néma sikátorok között, de azt nem, hogy csak úgy elsuhannak mellettem befelé.

Így szűköltem néhány napja egy kissé csípős korahajnalkor. Álltunk. Vártunk, tiszta fejre, gondolatokra, mígnem belibbent a képbe ő. Menyasszonyi ruháján több árnyalatban játszott a fehér. Kibontotta redőit az éjjeli közvilágítás. Tiszta tekintettel állt elénk, a mosoly ott lebegett az ajkán. Tisztának tűnt, hófehérnek és szőkének. A látszat ellenére több gramm vándorolt már véráramában. Ezt akkor még nem sejtettem. Persze nem én voltam a fő attrakció. Átnézett rajtam. Hűvösen és kedvesen. Mint nászéjszakán a gigászi csatákat megélt örömlány. Mindössze 22 éves volt, de a zöldhasútól elkábult dzsointhalmok megtették hatásukat. Angyali ruhába bújt értetlenséggé változtatva azokat a földöntúli égszínkék tükröket.

Értetlenül álltam én is. Hogyan történhet, hogy egy ilyen – akár az ifjonti ártatlanságba is burkolózható - menny, asszony odaadja magát Hades kisöccsének? Kiköpködtem volna a cseresznyemagokat is a koktélokból, ha legalább egy összetett mondat erejéig választ kaphatok. A lineáris szóhalmaz azonban nem érkezett. Ehelyett azzal a pornógráfiával kellett dolgoznom, ami már amúgy is megvolt.

Ő kiment a teraszra. Öt barbár kísérte. Nálam maradt a cigije. Nem érdekelte. Begyógyult szemekkel tűnt el az első sikátor sarkánál. Nem várhattam tovább. Nem is volt értelme. Ő már végleg el. Zsenge illata valahol a ködös Dnyeszter túlpartján ragadt.

<Hades tegnap üzent. Közölte: azonnal el kellene vinnem azt az illatot testestül együtt…>

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr91976164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása