Diplomáciai szék[problémák]

 2011.03.22. 12:27

Frappáns szituáció alakult ki a minap egy minisztérium épületében. Legalábbis ezt a kis fülest kaptuk nemrég. A helyzet olyan színdarabba illő volt, hogy az ember nem mehet el mellette.

Az adott szaktárca komoly, nagyszabású megbeszélésre hívta az ezzel foglalkozó zsurnalisztákat. Az esemény annak rendje, s módja szerint el is kezdődött. Mindenki belőtte a diktafonját, kihegyezte a ceruzáit és itta a miniszter szavait. Sokan voltak, néhányuknak még a tárgyalóasztalnál sem jutott hely. <Így járnak a késő nebulók.> Megkezdődött hát az aktuális helyzetismertetés. A miniszter minden tőle telhetőt megtett, hogy részletekbe menően, a szakmai igényeket kielégítve alapos értékelést adjon a megjelenteknek.

Egyszer csak kinyílt a hangszigetelt tárgyaló ajtaja, és egy gondnok forma figura dugta be a fejét. Egy tört pillanatra megdermedt a légkör, hiszen senki sem tudta elképzelni, hogy ebből vajon mi sülhet ki. A férfi komoly arccal a miniszter felé fordult, majd mindössze annyit közölt: "Megérkezett a tíz szék, amit kértek". Néma csend. A figura is megmerevedett. A tárcavezető - akit szemmel láthatóan meglepett a felé irányzott kérdés, <nem erre készült> - felismerve a helyzetkomikumot, körbenézett, és látta mindenki helyet tudott foglalni, székre tehát nincs szükség. Ezt jelezte.

A néma dermedtség egy másodperc alatt kellemes kacajba váltott. Szegény fószerünknek fogalma sem volt a diplomáciai helyzetről, talán ő maga sem értette, miért tette mindazt, amit tett. Mindenesetre egy rövid időre oldott hangulatot teremtett a már a témái miatt is igen komoly megbeszélésnek. [A férfi el... szerintem rendesen vakarhatta utána a fejét.]

A kérdés persze már csak az, mekkora hátba veregetést kaphatott kommandós akcióját követően? [Arról nem beszélek, szegény párának <a minisztériumi munkatársak> jelezhették volna, hiszen tudják, hányan érkeztek, illetve mindenki helyet tudott foglalni a tárgyalóban.] <Legalább a jelenlévők értékelték a mutatványt.>

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr112761842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szexésnyúljork 2011.03.22. 14:09:17

[na hát csak meg lett ez írva. örülök.]
süti beállítások módosítása