Vinceházmester

 2011.08.12. 18:58

No, miután túléltük Pulp, Kemikál Brádörz és colorstar barátainkat, de még Peter, Björn and Johnon és 30STM-n innen, sose látott magyar nyelvi kifejezőeszközre bukkantunk. Egyszerűen földbe gyökerezett a lábunk, mondhatni, köpni-nyelni nem tudtunk egy pillanatra, s az volt az ember érzése, hogy itt valaki, valamit nagyon nem tud, nem ért, nem ismer...

Azt hiszem fesztivál idején, főleg drága kis Magyarországunkon minden jó magyar ember bort, illetve fröccsöt fogyaszt. No nem a Belga nevű divatpoprapp zenei formáció miatt, csak azért, mert ez nekünk szívből jön, tradíció, és persze bornemzet vagyunk, uram bocsáss. Így az igazi geek [mostanában kedvelt szó lett eme kifejezésből] egyből a boros standokat, sátrat, sátrakat, netán falut keresi. Vizslatja, hol is lehet, merre rejtőzködik.

Sikerült elég gyorsan szert tennünk kiváló borszagló képességre, így térkép segítségével hamar ki is találtuk, hová kell rohanni egy jó kis fröxért. Körbe is néztünk, mi a felhozatal, hogy aztán gyorsan megtaláljuk a nekünk való mátraaljai söntést, ahol jó chardonnay és Irsai Olivért vágnak az emberhez. Az első viceházmester megrendelésekor azonban feltűnt valami. Ott motoszkált az agyalapi mirigyem szélén a dolog, valami nincs itt rendben, olyan furcsa hiány, illetve többletérzet alakult ki bennünk.

És láss világ csodát, leesett. VINCEHÁZMESTER. Ezt lehetett olvasni az itallapon. Vince, vajon a Ponyvaregényből ismert Vinsz, vagy netán egy átlagos magyar Vincéről lehetett szó? - jutott egyből eszünkbe. Persze a sokk külföldinek fel sem tűnt, főleg, hogy ugyebár a fröxkultúra sem igazán ismerős számukra, nemhogy a különféle keverési arányok magyaros elnevezései.

Tisztázásképpen:

1 dl bor - 1 dl szikvíz: kisförccs

1 dl bor - 2 dl szikvíz: hosszú lépés

2 dl bor - 1 dl szikvíz: nagyfröccs

2 dl bor - 3 dl szikvíz: viceházmester

3 dl bor - 2dl szikvíz: házmester

Nos tehát jeleztük megjegyzésünk a két szimpatikus pultos hölgynek, akik fejükhöz csapva csak annyit mondtak: Ó, nem vettük észre, de akkor úgy tűnik a Balaton Soundot követően itt is elcseszték a feliratunkat! Elcseszték ám, nem picit, hanem borzasztóan. Hogy tompítsunk a kellemetlenségen, kértem egy fekete alkoholos filcet, és szépen lehúztam mindenhol az n-betűket. Így szép vi ceházmester feliratú kartusok születtek, de legalább a becsület megmaradt, mert ugyebár, az roppant fontos, főleg egy bornemzet számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr993149462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása