Ködös Albion

 2009.12.27. 20:09

Tengeri betegnek érzem magam, akárcsak Caius Iulius Caesar ama katonája, aki dacolva minden akkori felfogással, erőt vett magán, hogy átkeljen a zabos északi tengeren, hogy elérje a ködös Albion földjét. A partot, ahol szinte sose süt a nap. Ahol úgy érzed, közel a hányinger, pedig a földön állsz, s nem sodor örvény, se ár. Közben Héreklész oszlopain túlra vágysz, Ullyses őrjítő földjére, hol homokká válik a sós víz, miközben szirének negédes énekükkel csábítanának a halálba.

Ehelyett Albion, a kegyes börtönsziget jut országrészül, olyan föld, ahonnan az ember inkább vágyna bárhová, csak ne keljen még egy ködös, esős reggelt megélnie. Nap, napot követ, s üvegtérben, harmatkéj és angyali üdvözlet nélkül ébredsz, a túlpart pedig mind messzebb kerül...

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr231626886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása