Campus feszt 2011: Judgement Day

 2011.07.25. 22:50

SCRIPT 1: 1997-ben a Skynet nevű amerikai katonai program öntudatra ébredt, átvette a hatalmat a hadsereg teljes informatikai struktúráján, majd nukleáris csapást mért az emberiségre...

Ez történt volna tizennégy évvel ezelőtt, ám egy bátor kis csapat, egy az időben visszaküldött halálosztó, úgynevezett Terminátor segítségével mindezt akkor meg tudta akadályozni. Ám a csak az Ítélet Napjaként emlegetett esemény nem múlt el, mindössze kitolódott, hiszen az emberiség azóta is folyamatosan olyan programokon, találmányokon dolgozott, amelyek az önálló intelligenciára, illetve azt később tanulás útján kifejleszteni képes gépek megalkotására koncentráltak.

A csoport azonban minden évben azon szorgoskodott, hogy eme szörnyűséget tovább és tovább tologassa az időben, amikor azonban elérkezett...

SCRIPT 2: A 21. század elején a Skynet ismét öntudatra ébredt, és újra megpróbálta átvenni a hatalmat a katonai infrastruktúra felett. Ám egy kis csoport, akiket csak az Ellenállásnak neveztek, komoly hírszerző munkával, de újfent megneszelte, hogy mire készülnek a gépek. Az ő vezetőjük, John Connor.

2011-et írunk.

A gépek a támadást egy Campus fesztivál nevű zenés-táncos összejövetelre tervezték. Az Ellenállás azonban információkat szerzett a részletekről és lendületes ellencsapást indított, így "Connor földet ért". Első körben már a nulladik napon Connorra itta magát mindenki, és azon mód be is táraztak minden lehetséges csapásmérő fegyvert. Egyik helyszínről a másikra jártak, ahol valami furcsa rendellenességbe ütköztek, kiiktatták.

Connor egy rejtélyes októl vezérelve, a nulladik estén úgy érezte, megcselekedte, mit megkövetel a haza, és kisétálva Debrecen kicsiny városának vasútállomására, majdnem felszállt egy Budapest felé közlekedő IC-szerelvényre. Ám ekkor - még mielőtt felszállt volna a 4. vágányra megérkező egyik kocsira - eszmélt, még közel sem végezte el itteni feladatát, és különben is, sose hagyná magára az akkor még csak éppen kibontakozó Ellenállást. Ezért szépen hazakommandózott a főhadiszállásra, ahol finom, ágyba szállított rántottával várták.

Következő nap elkezdődött a fesztivál népének beszervezése, hogy mindenki tudja, mit kell tennie, ha egyrészt meg kell akadályozni egy katasztrófát, másrészt pedig ha valami furcsa módon mégis elindulna az Ítélet Napja. Ekkor még Connort felengedték néhányszor a Malátabár DJ-pultjára, nem is rendetlenkedett nagyon, csak végezte küldetését. No persze nem egy-két kellemes visszajelzésre, mint inkább az éberségére figyelmeztette a nagyérdeműt.

Harmadnap ugyanakkor már morcos tornyok várták. Szagot is fogott, hogy itt valószínűleg T-100-asok keze lehet a dologban. Ez be is bizonyosodott, és kiiktatva a problémát távozott a helyszínről, összeszedve az Ellenállás legelszántabb tagjait, hogy reggel 7 órától 10-ig egy másik sátornál minden szám előtt felvezetésképpen meghallgassák: Ez lesz az utolsó előtti szám!

Utolsó éjjel már látszott nem lesz Ítélet Napja, még akkor sem, ha leszakadt az ég, hiszen az nem a nukleárholokauszt atomtölteteinek hamufelhőjéből érkezett. Az Ellenállás így végül elengedhette magát, hogy valóban megünnepelje, még nem lesz világvége. Ezért weplantsarehappyplants barátjuk koncertjén, egy órával távozásuk előtt tényleg eldobhatták az ékszíjat...

Connor végül megköszönte a lelkes csoport munkáját, egyúttal jelezte mindenkinek: Ha hallgatjátok ezt, akkor TI vagytok az Ellenállás...

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr173098771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása