Felkelés [feat. Warsawa]

 2010.05.21. 01:03

Másodjára pásztázta át a tested egy lézercsóva. Félig hunyorogsz, jön a füst. Egy pillanat alatt megtelik az orrod az illatosított köddel. Vanília. Egy másodperccel később már csak kontúrokat látsz a körülötted vonagló derékba tört testekből. A pára keveredik a vaníliával. Elszürkül a horizont. Akár egy aknatámadáskor. Elnyúlik az idő, a hangok tompábbá válnak, majd néma csend, hogy aztán szinte észrevétlenül ismét visszaérjenek az éles hanghullámok a középfülbe.

Enklawa.

Így evickéltünk már legalább két órája. Zywiec, Tyskie, Okocim, Zubr, Lech. Csak szép sorjában érkeznek a napfényes polák föld remekei. Egyik a másik után. Csúsznak, habzanak, aranylanak. Egy város összes íze ott sercegett a nyelvünk alatt. Indeks. Wysu pingwin. Baraki. Sorozatgyártás. Gyorstalpaló Varsóból.

A névtelen katona sírja mellett vezetett utunk a delíriumnak hitt megváltás felé. Akkor még senki sem sejtette, hogy a mámorhajhásznak hitt lelkesedés rég elmúlt. Maradtak az alvilági arcok és a 20 éves punciszag után sóvárgó, néhány remek vodkától önmagukból elmebeteg módón kivetkőző külföldi kék galléros középvezetők. Kígyóztak egymás után, folyt a nyál, ömlött a váladék le a földre. A sörök hirtelen túl lágy kontúrokat pengettek, értelmetlen lett volna tovább asszisztálni az egyre kellemetlenebb szituációhoz. Így érkezett meg az első whiskey. Bourbon, scotch, bourbon. Ebben a sorrendben. Elviselhetőbb lett a külvilág.

[Atención! Atención! Egy granadai szerint a lengyel nőkben nincs tűz. Szétterpesztik a lábukat és flegmán okéznak minden egyes löketnél. Kevés az előjáték, nincs nyelvtornászás. Betonkemények. Arcuk sem rebben és nem nyöszörögnek.]

<Nos, abban a bizonyos klubban, ahová egy lendületes őrségváltást megnézve sikerült bemenekülnünk, a varsói szebbik nem hozta aljas formáját. A lengyel nőnél nincs furfangosabb Európában. A polák pasik csak állnak, totojáznak, tutyimutyiznak, míg a csajok kapaszkodnak beléd, fogdosnak, nem restek elkapni a grabancod. Nem találkoztam még az öreg kontinensen ilyen vehemenciával – kivéve Ukrajna, érthető gazdasági okokból! -, ahol csőstől érkezik a nő. Koccintanak veled ismeretlenül, a sáladat simogatják, a hajadba túrnak. Te meg csak téblábolsz ott bambán a tánctér közepén és nem érted, nehezen dolgozod fel, mit is kéne csinálnod.

Mindez azonban eme estén csak szemfényvesztés volt. Rút, tantrikus átverés. Semmiféle aljaság nem érkezett felénk, illetve talán mert nem éltünk vele. A vodka narancs már csak ráadás volt. Kóla lájtot akartam kérni, de olyanjuk nem volt. <Ungeheuerlich!> <Ungeheuerlich!> Csúszott hát a Wyborowa. Utolsó csepp a pohárban.

Hajnali fél négy. Kebabot majszolva hallgattuk a madárcsicsergést. Pitymallott. A szürkület és a pirkadat állapota utáni stádiumot kezdte élni a város. Egy teremtett lélek sem járt az utcán. Kihalt volt a főváros, csak néhány elszánt, matt részeg Legia huligán hőbörgött az egyetem közelében. Félelem ült a gyomrunkra. Túléltük Varsót.

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr82019659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása