Brühel [feat. Európa]

 2010.06.29. 02:32

Grand Place. A fűszívók nyelvén: Groote Markt. <Nagy tér> Vizelet, hányás, enyhe ürülék- és izzadság szag ólálkodik körülöttünk. Tumultus. Éjjel kettő, Európa fővárosa, óváros. Bábeli zűrzavarban kóválygunk tökéletes összhangban az Osztrák-Magyar Monarchia államalkotóival. Magyar-szlovén páros. Építjük a kétoldalú kapcsolatokat. Sör, vébé. Kesergés a szlovén bakin és méltatlankodás a felső-magyarországi katonai parancsnokság remeklésén. Előttünk száguld el sok uniós aktatologató, telefonfelvevő, értékes és nélkülözhetetlen táblázatkészítő. Mindenki más nyelvet használ. Azt totózzuk, melyik hanghullám, melyik nemzethez tartozhat. Nevetés. Kacaj. Sörös üvegek, dobozok a kézben. Nagy a választék, nem hivatalos adatok szerint ez az az ország, ahol 720-féle különböző sört állítanak elő a derék serfőzők.

Egymást érik a kocsmák. Egymás hegyén-hátán. Ölelkező víg polgárok, okádnak az utcasarkon, összeölelkezve szlalomoznak a következő célpont irányába. Két helyi lány ótvar franciával a szájukon sebtében összetolnak két asztalt egymás mellé. Ledobják magukat. Nyögnek, üvöltöznek, lesiklanak az íveken és idomokon. Elhagyják maguk. Érezhetően eresztenek a szíjakon egyet. Az egyikük mérges. Apró arab fiú tűnik fel tíz másodperc múlva. Fogdosná az egykor Gallia Belgica provincia csöcsén csüngő két brünhildát. A morcosabb toporzékolni kezd. Összetöri az egy pillanattal ezelőtt még derűsen kortyolgatott barna sör üvegét. A zúzalékon ugrál. Két amazon jobbra el. Arab siet, nem éri utol őket. Balról nyolc spanyol, előttük két gazella. Menekülnek. Legalább is sietős a dolguk. Részegségtől telve rémült tekintet ül arcukon. Spanyol – az egyik inkább mexikói indián - konkvisztádor horda jobbra el. Két harminc körüli belga három szőke ciklon seggét próbálja célba venni.

Egy korty Zsüpilé.

Ideges svéd lányok rohannak át a szemközti kocsmába. Az egyik miniszoknyája a nyakáig felcsúszik. Tipegnek. Kipp-kopp, ki kopog? Egy carréra hajt el utánuk, négy skótra dudálnak rá, takarodjatok már el az út közepéről. Jobb kéz felől két ukrán lány tűnik fel, egyik fején usánka.

Újabb korty Zsüpilé.

Ránézek szlovén kollégámra. Már a Meddzó előtt állunk. <Középen> Odabent drámenbész dübörög. Kint meghatározhatatlan figurák. [na ezek a belgák!] Bent paradicsom. Spanyol győzelmet ünneplő, az aljasság határán táncoló bürokrata kurvák dörzsölik mindenhova hátsójukat. Napszemüvegben kevésbé bántja a füst a szemem. Előkerülnek a cigaretták. Egyre több tűz sercen fel a basszus szorításában. Élénken érdeklődik irántam egy kis szőke pumukli. Pisze orrán megcsillan a beltéri világítás. Pajkos. Átnéz a vállakon. A szemfedőm színét fürkészi, nomeg talán a barnászöldet a sötétített lencse mögött.

Már Düvel <állítólag az ördögtől származik, innen a név, 8,5 százalék alkoholtartalommal megcimkézve>

Tovább táncolunk. A kis szőke borzoska még mindig a barna tükröm mögé szeretne látni. Az üvegtestemet akarja. A véreresedést. Nem bírja ki, hogy ne próbálja meg lesikítani rólam a szemóm. Két barátjával ropja a köröket. Elszalad sörért. Gyors kortyokkal fokozza indulatait, vágyait. Kavarog benne mindkettő. A mind melegebb aurája átfon. Magához vonzz. Feromon effekt. Lepkegyűjtő, levadássza a beporzásra alkalmas egyedeket.

Idő azonban nincs rá, hogy kifejtse hatását. Krajnai barátom nyűgösen bök oldalba, hogy indulni kéne. Szomorú elefánt puszik kíséretében követ a bejáratig. Búcsút int. Megfeszülnek az izmok vékony kis karján. Zokog. Nem mutatja, de belül sír. Megnémulva követ tekintetével, míg el nem oldalgunk a saroknál. <Két algériai jön hozzánk, azt hiszik angol vagyok, gondolták megvitatják az két csapat meccsét. Nehezen értik a brit akcentust. Ráteszek, csak azért is így beszélek. Viccesnek találják. A következő kereszteződésnél balra el. Kezet nyújtanak. Ég veletek!>

Nincs kebab az utcában. Keressük, egy órája még megvolt. Lehúzott rolók a török étkezdék elől. A szlovén bepipul. Egészen hazáig ezen lovagol. Mi az, hogy Európa fővárosban meghal az élet és nem lehet enni egy kib****** falafelt? Miközben visszaszállingózunk a bázisra azon morfondírozok, mi lett volna azzal a kis pumupkli spanyol németalföldi pillangóval?

[Nyilván semmi, hiszen csak két napod volt és az is most ért véget pupák!]

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr52117633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása