Entrée...

 2009.12.24. 00:37

Bármennyire is utáljuk Zlatan Ibrahimovicot svéd vállogatottostúl, a ködös stockholmi reggelekben van valami hátborzongató. Még másnaposan is hihetetlenül felkavaró látványban van annak része, aki némi evangélikus nosztalgiával megáldva végigszáguld a munkába siető svéd csajok között. Annyi olyan mosolyt, mint, hé idegen vándor, nincs kedved huncutkodni egy félreeső sarokban, még nem láttam. S, hogy hogyan jön ez éppen egy bevezetésbe? Nos, mindenki, aki egyszer is átérezte már ezt az átkozott egyedül vagy, magányosan kóborolsz egy hitehagyott, önző, egoista, mindenkin átgázolva önmegvalósító nagyvároson, az megérti az elvágyódás érzését. Az odavágyódás mítoszát. Mikor helyinek nézve cigit kér tőled álmaid svéd pornóápolója, te pedig csak simán tüzet adsz neki, ahellyett, hogy megmutatnád mi is az az ungárise vircsaft... Stockholmot meglátni vagy megszeretni. Mivel azonban erre idő nem volt, sose derül ki az igazság.

2010 - Űrodüsszeia? Kedves Arthur C. Clarke, a jövő évre való tekintettel ki kell ábrándítsalak, se űr nem lesz, se az isteni Ullyses nem látogat meg minket, és marad az egyedüllét, vágyakozás, hogy egyszer majdcsak találunk a járdán egy másik bőrruhát, egy amolyan mindent eltakaró kezes-lábast, amibe kisasszonyosan belebújunk, hátul megigazítjuk a tarkónál, és máris nagyobb arccal színlelhetünk kifelé. Ettől azonban nincs több formalinnal átitatott punciszag. Ez a szánalmas szatmári szilvapálinkától átitatott valóság...

Bakta maga sem tudta mire képesek a hormonoktól hemzsegő receptor-hálói; csalódva csodálkozott a már sokat emlegetett virtusán és kereste volna a megfelelő definíciót: virtus, virtutis (f) – férfiasság, derékség, férfias jellem, kiválóság, erő, szilárdság, bátorság, erény, lelki erő, erkölcs, erkölcsi erő, férfias tett, hősi tett, érdem, férfidicsőség; már ragozta is, csak előbb tudná, vajon hányadik declinatio: hüm-hüm, harmadik – vagy hogy is áll a helyzet azokkal a bizonyos gyenge és erős -i tövű főnevekkel; történetesen mindegy, nem számít!

Ez egy valódi utazás, hús-vér szitukkal, kemény, szókimondó, emancipáció ellenes megjegyzésekkel tarkított, korántsem nőgyűlölő vándorút egy igen gennyes, önmarcangoló városban, ami talán még nem jutott Sunset Blvd.-i mélységekig.

Üdv. a Városban - Isten hozott a pseudonaplóban...

dinjar

A bejegyzés trackback címe:

https://pseudonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr521619515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása